Prve grupe hadžija krenule ka Bosni

Jutros oko 5h četiri autobusa s bh hadžijama je stiglo na aerodrom u Džiddi, odakle polijeće prvi avion ka BiH. Zbog procedura na ovom aerodromu sve hadžije moraju biti na aerodromu osam sati prije leta. S obzirom na brojne hadžije koje odlaze iz Saudijske Arabije u svoje domovine hadžije iz BiH će morati provesti oko sedam sati na aerodromu, ali prema dosadašnjim informacijama sve teče po planu i avion će poletjeti na vrijeme, odnosno u 12:50h po lokalnom vremenu.
Slijetanje aviona u Sarajevo se očekuje oko 5h po lokanom vremenu.
Sve hadžije, osim onih s područja Sarajevskog muftijstva, imaju obezbijeđen prijevoz od aerodroma do muftijstava, na isti način kako su došli u Sarajevo. U autobusima ih čeka i zemzem voda. Hadžije Sarajevskog muftijstva zemzem će podići odmah po dolasku u Sarajevo u Centru Kralj Fahd kod h. Ekrema Herende (+387 61 131 476). Hadžije ostalih muftijstava će zemzem preuzeti od Muaza Ohranovića, koji će biti u zelenom vodičkom prsluku na Sarajevskom aerodromu i dočekivati hadžije. (+387 62 118 214)
rasporedu letova prvi let označava prvi avion i tako redom tako da se povratak narednog aviona, drugog po redu, očekuje u petak. Inače, povratak aviona je prema redoslijedu ranijeg odlaska iz Sarajeva ka S. Arabiji.

Komentiraj i izrazi svoje mišljenje!

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × four =