Zašto se HRT-ova novinarka u Dnevnik javila sa maramom na glavi?

In Zanimljivosti
ddd-min (2)

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Gledatelji Dnevnika 3 sinoć su primijetili maramu na glavi novinarke Petra Mlačić, koja se javljala uživo iz Islamskog centra, povodom posjeta turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Hrvatskoj te stote obljetnice priznanja islama u Hrvatskoj.

Novinarka je za javljanje iz džamije glavu omotala tradicionalnim pokrivalom muslimanki, maramom zvanom šajla. Iako je, s obzirom na to da nije imala sugovornika, novinarka javljanje mogla odraditi i ispred Islamskog centra, HRT-ovci su odlučili da je bolje da ostane unutra.

“Naša novinarka je tijekom izvješćivanja iz Islamskoga centra bila pokrivene glave iz poštovanja prema vjerskome objektu iz kojega izvješćuje te temeljem propisa za boravak u takvim objektima koji su jednaki posvuda u svijetu. Podsjećamo pritom da se televizijsko javljanje i uključenje u našu sinoćnju informativnu emisiju održavalo iz unutrašnjega prostora zagrebačkoga Islamskog centra”, rekli su s HRT-a za Index i dodali:

“Takva praksa nije novost te se izvjestiteljice Hrvatske radiotelevizije i tijekom javljanja iz islamskih država redovito pridržavaju svih propisa, pravila i običaja koji se odnose na države ili objekte u kojima borave”.

 

IZVOR: Index.hr

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu