Yaya Toure: Ja sam musliman i ne pijem alkohol

In Islamski tekstovi, Sport, Zanimljivosti
lll

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Fudbaler Manchester Cityja Yaya Toure jučer je kažnjen oduzimanjem vozačke dozvole na 18 mjeseci zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Ovaj 33-godišnjak se danas odlučio oglasiti zvaničnim saopštenjem za javnost, u kojem tvrdi da je riječ o velikoj zabuni. “Tokom dvije posljednje sedmice došlo je do neke zabune povodom toga da sam vozio pod uticajem alkohola. Dobro je poznato da sam ja musliman i da ne pijem alkohol”, započeo je Toure, te nastavio: “Uvijek sam odbijao alkohol i to zna svako ko me poznaje. Čak sam odbijao i šampanjac za igrača utakmice jer se to kosi s mojim vjerskim opredjeljenjima”. “Vožnja u pijanom stanju je ozbiljan prekršaj i, iako nisam to svjesno uradio, prihvatio sam kaznu i izvinio se zbog ove situacije. Želim se zahvaliti porodici, prijateljima i ljudima iz Manchester Cityja za podršku koju mi daju u ovim teškim danima”, napisao je Toure. 

Sportsport.ba

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu