Vučić: Neću dozvoliti da u Novom Pazaru padne glava zbog rušenja Islamskog fakulteta (Video)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na temu gradnje objekta Islamske zajednice u centru Novog Pazara,  da ne želi nikakve sukobe u Sandžaku već da želi da mirnim putem i razgovorima riješi nastalu situaciju.

“Hoćete da imamo sukob pravoslavaca i muslimana? Ja neću. To ne znači da svaki musliman može da radi nešto je protivzakonito, ali dajte nam način da vidimo kako ćemo da primjenimo zakon i da pokušamo da pronadjemo taj način, a ne da ulazimo u rat i u sukobe”, kazao je Vučić.

On rekao da “neće da pošalje 1.000 žanrdarma da bi smo se tukli sa muslimanima”, te da “ne želi krvoproliće u Srbiji”.

“Mislite li da će muftija da pusti da mu to tek tako neko sruši (objekat) bez prisutnih 5.000 ljudi? Pa neće i već vam je to rekao i sada ja pitam da me posavjetujete kako da to srušimo”.

Na komentar Zukorlića o mogućim “razbijenim glavama” ukoliko se rušenje dogodi, Vučić je kazao da je “sit takvih eksperimenata i da želi da se sve završi bez razbijenih glava”.

“Svi koji mi tu temu svaki dan namještaju, a svoje zadnjice izvuku, a ima ih i u Vladi i na drugim mjestima, sa porukom: ‘Hajde ti Vučiću zapodeni rat’, ja im kažem: ‘Ma nemoj’. Ja neću da ijedno naše dijete pogine, a možemo to da uradimo s lakoćom, samo što je pitanje ko će da strada u svemu tome”, kazao je Vučić.

Dodao je da zapravo “svi znaju šta se dešava ali da njemu prebacuju odgovornost da donese odluku o tom problemu”.

“Kakvu god odluku da donesem, oni će da me kritikuju. Ako se ne umiješam, reći će da država ne postoji. Ako pošaljemo Žandarmeriju, reći će da sam napravio rat i krvoproliće i svi znate da sam u pravu”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, neko treba da kaže “da se sačeka i da se smiri stanje”.

“Hoćete li da imamo rast sljedeće godine tri odsto i da imamo više zaposlenih? E, to ne može ako se razbijaju glave. Sit sam razbijanja glava”, dodao je on.

beta/sandzak.co