UZEO JE MOTORNU PILU, UPALIO JE, I POŠAO DA ME SASIJEČE SA NJOM…

Što je to roditeljska ljubav? za ovih mojih 25 godina često se pitam, tu ljubav nikad osjetio nisam a sve što sam osjetio bili su to udarci,psovanje,vrijeđanje… sve sam to dobio od svog oca i još mnogo, mnogo gore. moja majka Allah da joj se smiluje i da je uvede u Džennet Firdews po tom pitanju ništa nije mogla da učini jer je i sama u dvadeset i sedam godina braka proživjela sve najgore s njim. tukao je i progonio nad njom kao nad životinjom što se progoni, sjećam se još dok sam išao u osnovnu školu tj kad sam bio prvi,drugi razred pa kad dođem iz škole uđem na ulazna vrata čujem plač moje majke i vidim je da je sva krvava od udaraca tog mog navodnog oca ali ja kao dječak nisam shvatao mnogo toga a nisam mogao tu ništa ni da učinim, pokušavao sam ja braniti svoju majku ali i ja dobijem svaki put, sjećam se kad sam jednom pokušao je odbraniti spucao me nogom tamo gdje najviše boli i ja sam pao i jaukao od bolova, jedne večeri je počeo opet tući moju majku i udario je jako tako da je glavom udarila u vješalo za odjeću tako da se ekser zabio direktno u njenu glavu a on po pitanju toga ništa učinio nije, pokušavala je ona da njega napusti ali bi je svaki put stigao i udarao tako da padne u nesvijest. što je još proživjela s njim to samo Allah zna.

 

 

Jednog kobnog dana otišao je u šumu a i majka s njim da donesu drva za ogrjev, ponio je pištolj sa sobom, ja sam nakon što sam obavio namaz krenuo za njima i Tamam kad sam se primicao tom mjestu vidim da opet udara majku koja je pala u nesvijest a ja sam mislio da je mrtva. uzeo sam majku za ruke ali nije davala znakove života, okrenuo sam se prema njemu i svom snagom sam ga odgurnuo od sebe i nje i to nekoliko puta tako da je pao preko drveta jednog, međutim podigao se i izvadio pištolj da mene ubije jer sam ja njega gurnuo, ja sam ga molio da to ne čini međutim nije me slušao rekao mi je da idem od tog mjesta uzeo je vode i prosuo na moju majku koja se osvijestila nakon toga, uzeo je pištolj i ispucao nekoliko metaka u pravcu prema meni a ja sam mislio da je ubio majku mi zaplakao sam od tuge jer sam mislio da je svemu kraj međutim nije se desilo ono najgore hvala Allahu i nije ubio ni nju niti mene prišao sam im opet i rekao da prestane uzeo je drvo i drvetom udario mene po glavi pao sam ali nisam izgubio svijest. smirio se malo i zaputio se prema kući zajedno s majkom majkom koja je bila već skrhana sva. trajalo je i po mjesec dana das nama nije pričao, jedino je razgovarao s mojim sestrama koje su bile još male. Osnovnu školu završio nisam osim samo 3 razreda i četvrti tri mjeseca što sam išao. krenuo sam njegovim stopama jer kako kažu ” Ne pada iver daleko od klade” počeo sam se baviti krađom, i umalo da u zatvoru završio nisam, međutim Allah je odredio drugačiju sudbinu za mene, ostavio sam sve ono loše što sam činio, vratio sam se Islamu počeo obavljat namaz,postit Ramazan,ići u džamiju itd jednostavno počeo sam biti vjernik a jesam li to zaista Allah najbolje zna. međutim svim nevoljama nije kraj one nastavljaju i dalje kao i svađa,tuča i sve ostalo da ne duljim.

 

godine 2014 za vrijeme mjeseca Ramazana napravio je opet bunu u kući, jedne večeri iftario sam i obukao se da idem na teraviju izlazim iz kuće kad čujem svađu sačekam napolju a on ustaje i prilazi mojoj majci te počinje tući i nju i dvije sestre koje su je počele braniti od njega, vraćam se u kuću prilazim njemu i svom snagom uzmem ga rukama i bacim preko sobe i pao je preko stola, ustaje uzima bejzbol palicu udara mene u glavu nisam pao hvala Allahu ali moja glava puca od bolova i frga poput šolje za kafu ukazala se na čelu. zgrabio sam palicu međutim uzeo je kuhinjske noževe iz ladice i pošao da mene izbode s njima, majka je zgrabila peškir i omotala oko ruke te noževe uzimala za oštrac da ne bi mene izbo s njima, uspio sam uzeti noževe i palicu te izletjeti napolje i pozvati policiju koja je nakon skoro 1h došla ali nisu ništa poduzeli jer su to sve njegovi prijatelji s kojima je on radio mnoge kriminalne poslove. Rekli su oni njemu da to ne smijeraditi i da se smiri jer ako nastavi privešće i mene i njega u policijsku upravu (ispada da sam ja kriv i kao da sam ja njega napao a ne on nas) smirio se nakon toga ali kad su otišli uzeo je palicu i pošao da mene udari zgrabio sam cijev od usisivača i rekao mu hajde ti mene udari i ja ću tebe jer dosta je više tebe i tvog bezobrazluka. rekao mi je da mi je** i porodicu,moje dijete kad ga budem imao,moj namaz, ono u štovjerujem… i to nije prvi put da mi psuje, psovao je i da ja svoju majku, da nju njen otac,braća itd čak cijeli život nikad nitko od njene porodice nije je obišao jer on nije to dozvoljavao.

 

sljedećeg dana zabranio nam je da gledamo tv,da jedemo hranu jednostavno zabranio je i oduzeo sve, ostali smo bez ičega da nije bilo povrća iz bašte bili bi gladni od sredine ramazana pa i još dva naredna čitava mjeseca nije se smirio ni na tome odlučio je da nas istjera iz kuće i svaki dan je bilo kao u paklu što bi neki rekli, jednu večer ušao je u kuhinju i meni rekao je li ti misliš da se ja tebe bojim? izišao je napolje ušao u šupu zgrabio motornu pilu upalio je i ponio u kuću, majka moja koja je bila u blizini frižidera stala je ispred mene uspio sam zgrabiti majku i gurnuti je iza sebe a on je pilu ponio prema meni i mom vratu, gurnuo sam rukama pilu udarila je od strujni šporet,podigao je opet da me sasiječe, gurnuo sam je i razrezao je zid zgrabio sam dugme i ugasio je, te me je spucao nogom u lice bio sam obliven krvlju rekao je da će me prijaviti da sam ga napao međutim nije to učinio izišao je brzo napolje i sklonio motornu pilu prepao se valjda da ja ne bi rekao policiji da je on pošao da mene ubije.

 

dva mjeseca smo bili u svađi i u nadi da će Allah promijeniti stanje a za to vrijeme je insistirao da napustimo kuću što smo i mislili učiniti ali smo se predomislili jer on nas po zakonu istjerati neće moći, nedugo nakon tog vremena se razbolio ali ga evo ni ta bolest ne sprječava da psuje i da vrijeđa, ostao je đubre kakvo je i bio cijelo vrijeme. da vam neduljim više s ovim mojim problemima…

 

Želim da ova moja životna priča stigne do vaših <3 i da vašu djecu volite na ispravan način, pustite poklone,skupocjeni nakit,automobile i sve ostalo to nije ljubav, ljubav se dokazuje lijepim riječima,postupcima,zagrljajem… a ako uz sve to još možete pokloniti nešto od prethodno navedenog neće vam ni to odmoći, ali zapamtite Ljubav nisu samo pokloni. Nemojte dozvoliti da vaše dijete pati kao što se ja patim cijeli život, a vi koji imate roditelje koji vas vole pružite i vi njima ljubav, sjetite se ajeta iz Kur’ana u kome Allah kaže:

 

Gospodar tvoj zapovijeda da se samo Njemu klanjate i da roditeljima dobročinstvo činite. Kada jedno od njih dvoje, ili oboje, kod tebe starost dožive, ne reci im ni: “Uh!” – i ne podvikni na njih, i obraćaj im se riječima poštovanja punim. Budi prema njima pažljiv i ponizan i reci: “Gospodaru moj, smiluj im se, oni su mene, kad sam bio dijete, odgajali!” (El-Isra, 23.)

 

Ali ovo se odnosi na roditelja koji je na pravom mjestu što moj otac nikad na tom mjestu nije bio,

 

Želja mi je da se oženim i da steknem svoju porodicu s kojom bi u miru i pokornosti Allahu živio,želja mi je da jednog dana završim školu pa bar da položim razrede propuštene da bi sebi mogao pronaći posao i da radim… ovo kažem jer nisam imućan i nemam odakle nekad da sebi obezbjedim za život a kamo li da položim to u vezi škole.

 

Znajte da Allah upućuje na pravi put onoga koga on hoće a hvala Allahu pa je meni ukazao na pravi put, nisam ni ja sad kako neki kažu svetac, imam i ja svojih grijeha iz prošlosti a i u budućnosti evo a koji me muče i ne daju mi mira ali Allaha molim za oprost i uzdam se u Njega da će mi oprostiti a i ako zaslužim džehennem zbog svega što sam učinio i dalje će moj Gospodar ostati u mom srcu i moja vjera u Njega neće nestati. mir sam pronašao u Islamu, u obavljanju Namaza i praktikovanju vjere na ispravan način što preporučujem i svima vama i pozivam vas ako niste počeli da klanjate,postite… da to počnete što prije.

 

Allaha molim da se smiluje meni,majci mojoj, sestrama i svima vama i da nam oprosti naše grijehe,podari ono što je najbolje za sve nas i da nas uvede u Džennet Firdevs bez polaganja računa. Amin EsSelamu Alejkum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuhu..

 

Vaš brat u Vjeri…

Izvor: Svjetlo Kur’ana