„UBIJ ME, NE MOGU VIŠE, MOLIM TE“

„UBIJ ME, NE MOGU VIŠE, MOLIM TE“

Mučna ispovijest žene koju je policajac šest dana zlostavljao i silovao

‘Vrištala sam u automobilu, vrištala iz sveg glasa, ali me niko nije čuo. Molim te, ubij me na mjestu, nemoj me više mučiti, molila sam ga na kraju. Držao me šest dana, sramota me pričati šta mi je sve radio…’

Tim riječima nevoljko započinje ispovijest Z.R. (46) iz Prćilovice u Srbiji koju je, kako se sumnja, šest dana držao zatočenu i silovao policajac Z.C. (43) iz Aleksinca, piše Blic.

Nesretna je žena zlostavljana četiri dana u privatnom automobilu policajca marke Citroen nedaleko od aleksinačke stočne tržnice, a potom još dva dana u njegovu stanu u Aleksincu.

– Bili smo u vezi godinu i četiri mjeseca. Bilo je i dobro, ali i loše. Optuživao me da imam drugog muškarca, što nije bilo tačno. U srijedu (26. oktobra) pozvao me da dođem do prodavaonice u selu. Otišli smo na kafu, rekao je da će me vratiti. Međutim, odveo me u Aleksinac, svašta mi je radio, sram me pričati. Nije mi dao da se pomaknem u autu. Cijelo vrijeme je sjedio sa mnom, vrištala sam, vrištala sam iz sveg glasa, ali me niko nije čuo. Nisam htjela ići kod njega u stan, bilo me strah da će me ubiti. Kažem mu, pusti me da idem kući, on kaže ne – priča Z.R.

U automobilu su bili četiri dana, od srijede do subote. Bila su to četiri dana pakla za Z.R.

– Dok smo bili u automobilu, on spava pa se probudi i počne me napadati da sam bila s drugim u autu dok je spavao. ‘Pa kako mogu imati drugoga, s tobom sam u autu!”. “Da”, kaže on, “maloprije je bio ovdje do mene”. Optuživao me da čas ulazim, čas izlazim iz auta, a cijelo smo vrijeme bili zaključani. Mnogo je ljudi bilo na tržnici, ali su bili malo dalje. Kažem: “Sramota, vidjet će nas neto gole”. On kaže: “Niko ih ne tjera da prolaze pored mog auta i da nas gledaju” – priča dalje Z.R.

Pokušala je odobrovoljiti Z.C. moleći ga da je pusti zbog djece, ali je on to odbio.

– Rekoh mu: “Djeca nemaju hljeba, moram ići”. On kaže: “Ma snaći će se oni”. Imam pet kćeri i jednog sina. Sa mnom žive sin od 12 godina i jedna kći od 16 godina. Brinula sam se šta je s njima, ali nije me htio pustiti. Molila sam ga da nazove Hitnu pomoć, ali je i to odbio. Kada smo bili kod njega u stanu, dvije moje kćeri su zvale telefonom da pitaju jesam li tu, rekao je da nisam. Maltretirao me, iživljavao se cijelo vrijeme. U subotu me odveo u stan kod njega. Sve vrijeme skoro da nisam jela. Dao mi je jednu pljeskavicu kada smo krenuli i jednu paštetu u subotu. To je bilo sve – priča ona.

Z.R. kaže da ju je Z.C. i ranije maltretirao, ali da ju je bilo strah prijaviti ga.

– Oko mi je bilo plavo jednom i usna natekla. Rekla sam da sam se udarila dok sam cijepala drva. Nisam smjela prijaviti. Ne daj bože, sama sam u kući, doći će, ubit će me – priča nesretna žena.

Z.C. je u međuvremenu saslušan u Nišu, nakon čega mu je sudac odredio pritvor u trajanju do 30 dana., javlja Blic.

 

Autor: Redakcija dnavni avaz