Turska: 30 poginulih policajaca, 8 civila i 166 ranjenih u terorističkom napadu u Istanbulu

In Svijet
eee

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!
Najmanje 30 policajaca je poginulo, 8 civila čiji identitet se još ne zna, a 166 je ranjeno u terorističkom napadu koji se dogodio sinoć u istanbulskoj četvrti Bešiktaš, u blizini stadiona Vodafone Arena

Ovu informaciju potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu, na konferenciji za novinare u Istanbulu.

– Do sada je ustanovljeno da imamo 166 ranjenih. Jedan dio njih je pušten iz bolnice. Operaciji je podvrgnuto 17 ranjenih osoba, dok je šest na intenzivnoj njezi – kazao je Soylu.

Naglasio je kako je uhapšeno deset osoba osumnjičenih za povezanost sa ovim terorističkim napadom u kojem je ubijeno 30 policajaca i osam civila.

Zamjenik turskog premijera Numan Kurtulmus potvrdio je da je najprije došlo do eksplozije automobila napunjenog eksplozivom u blizini stadiona, koji je aktiviran iz daljine. Manje od minut nakon toga bombaš samoubica se raznio u parku Macka, također blizu stadiona.

Kurtulmus je naglasio kako je kompletan turski narod suočen sa velikom boli, no, kako je istakao, narod je dužan da u ovom teškom trenutku očuva nacionalno jedinstvo.

Podsjećamo, meta napada koji je izveden sinoć u 22.30 sati po lokalnom vremenu bio je policijski autobus, u kojem su se nalazili pripadnici specijalne jedinice policije koji su radili na obezbjeđenju utakmice turske Super toto lige između Bešiktaša i Bursaspora.

Do napada na policajce došlo je nakon završetka fudbalske utakmice. Snažna eksplozija se čula u više istanbulskih četvrti.

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu