Šta ako budete na korak od Dženneta i onda budete vraćeni zbog ovog?

In Islamski tekstovi
slika6382-min

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Zamislite da susretnete Allaha i da je sve dobro prošlo i da ste na ulazu u Džennet. Ali, onda Allah vam objelodani osobe prema kojima ste zgriješili. Osobu s kojom ste se šalili na zabranjen način. Osobu koju ste ogovarali jer su to na sijelu svi drugi radili. Osobu sa kojom ste se svađali i povisili ste glas na nju.Osobu s kojom ste se raspravljali na društvenim medijima. Osobu koju ste sumnjičili. Osobu za koju ste mislili da je grešnija od vas, tako da ste je izbjegavali misleći da imate pravo. Što je još gore, šta ako su to osobe koje su vas voljele ili osobe koje je Allah stavio vama na milost? Šta ukoliko je to brat/sestra koji su bili tu kada su vam trebali, a vi ste ih iznevjerili?
U tom trenutku, mislite li da je to što ste izašli kao pobjednik iz svađe vrijedno? Taj dodatni dolar ili čak hiljada? Da li je ta šala zaista bila toliko smiješna? Da li je vaš nepopustljivi ego bio vrijedan gubitka Dženneta?

Znam da je ovaj status surov, ali razmišljajte pomno i duboko o njemu. Kada susretnete Najmilostivijeg na Sudnjem danu,neka to bude na način da samo morate odgovarati za lične mahane. Allah može oprostiti bilo koji grijeh koji ste počinili sve dok se iskreno kajete. Ali kada se radi o griješenju prema drugim ljudima, Allah će im dati njihovo pravo u potpunosti. Znate zašto? Jer On nije samo Najmilostiviji prema vama, već također i prema ljudima prema kojima ste vi zgriješili.
Molim Allaha da nam oprosti za sve što smo prema drugima pogriješili ili kada smo se prema sebi ogriješili udaljavajući se od Njegove upute. Amin!

IslamBosna.ba

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

dfasf

NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU POSLANSTVA PODUČIO POSLANIKA, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, KAKO ĆE…

PET STVARI KOJE NISTE ZNALI O MERMERU PORED VRATA KABE (FOTO) NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU

Read More...
iii

KADA MELEKI UMIRU…..SUBHANALLAH!

Kada Uzviseni Allah naredi meleku Israfilu da puhne u rog ( a Israfil je ogroman melek, njegova krila dosezu

Read More...
iii

Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Kur’an koji vi, muslimani, danas imate nije originalni Kur’an, već Osmanov. Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu