Propast Dedžala

In Islamski tekstovi
hhh-min

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Mnoge predaje govore o njemu, a u jednoj od njih stoji da je na njegovu čelu napisano: Kaf, fa i ra (Kafir), tj. nevjernik, i to će svaki musliman moći pročitati!

U predaji od Umm Šerika stoji da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ljudi će od Dedžala u brda bježati.” Umm Šerik je, tada, rekla: „Božiji Poslaniče, gdje će tada biti Arapi?” “Njih će tada malo biti“ – rekao je Poslanik.  Meni se čini da je Dedžal jedan od jevrejskih vođa, a možda čak i jedan od njihovih starih, velikih učenjaka, koji predstavlja izopačenost jevrejske savjesti i njene odvojenosti od Allaha, džellešanuhu, ili, štaviše, njeno neprijateljstvo prema Njemu.

Njegova priča koja se dešava tik pred Sudnji dan predstavlja završetak surove borbe između sljedbenika triju vjera. Jevreji pod vođstvom svog antihrista pokušavaju dobiti vlast i nadmoć, kršćani se pridržavaju svojih ikona, trojstva, krstova, svojih poznatih društvenih običaja i podržavaju Jevreje u borbi protiv Arapa.

Muslimani će biti podijeljeni u brojne frakcije: biće i onih koji će za borbu i život žrtvovati, a i onih zavedenih koji će kao ludi tumarati tamo-amo. Kada se rasplamsa vjerski sukob sa istoka će krenuti crvene vojske jedna za drugom, grupa za grupom i ništa ih neće moći odvratiti… U mnoštvu ovih nereda sići će Isa, sin Merjemin, da pomogne vjerovanju u jednog Boga.

Potvrdit će poslanstvo zadnjeg Poslanika i ubiće božanstvo Jevreja, a zatim će se sa muslimanima suprotstaviti crvenom napredovanju, napredovanju Je’džudža i Me’džudža, sve dok ih Allahovom voljom ne uništi. To je ono što sam razumio iz velikog broja hadisa u kojima su prenosioci različito prenosili iste fraze i u kojima ima nekih sumnji. U Časnom Kur’anu postoje sažeta kazivanja o jednom dijelu onoga što smo razumjeli.

www.putem-islama.com

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu