Prestanite jesti što prije: Ova NAMIRNICA je jedan od najvećih uzročnika RAKA!

In Zdravstvene metode
ooo

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Ova NAMIRNICA je jedan od najvećih uzročnika RAKA!

Prestanite jesti što prije: Ova NAMIRNICA je jedan od najvećih uzročnika RAKA!

Većina nas voli meso sa roštilja, a nismo ni svjesni koliko ono može biti opasno. Meso pripremljeno na ovaj način može lako postati kancerogeno, jer se tada otpušta jedinjenje pod imenom akrolein koje je kancerogeno.

Niste ni svjesni koliko lošom prehranom samo štetite sebi. Nikako ne biste smjeli često jesti meso sa roštilja, već se trudite da izbjegavate. Baš iz ovih razloga.

Mnoga istraživanja su pokazala da hrana sa roštilja može uzrokovati rak pankreasa, crijeva, želuca i mnoge tegobe. Zato dobro pazite šta unosite u organizam.

Ono što takođe nije zdravo jeste da jedete hrenovke i kobasice u velikim količinama.Malo se raspitajte na koji način se prave hrenovke i slični proizvodi, pa će vam sve biti jasnije.

Ti proizvodi se dobijaju od nekvalitetnog mesa, a dodaju im se mnogi konzervansi i štetne materije. Zato ih radije izbjegavajte i uzimajte kvalitetno meso.

 

 

 

 

 

 

megagiga

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu