Poziv na ubistvo: Šiije ucijenile glavu dr.Zakira Naika na 150.000$

In Islamski tekstovi
qqq

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Šiitska grupa iz Indije, koja sebe naziva Husejnovi tigrovi pozvala je na ubistvo poznatog islamskog alima dr.Zakira Naika. Njegova glava ucijenjena je na 150.000 američkih dolara.

“On je pokvarenjak, vrijeđao je Poslanika islama i ko god ga ubije, bit će nagrađen i ne samo na ovom svijetu… A od nas će dobiti nagradu u gotovini” – napisao je predstavnik pomenute šiitske organizacije.

Na njegovo ubistvo pozvao je Sejjid Kalbe Jawad Naqvi, sin višeg potpredsjednika prominentne indijske organizacije All-India Muslim Personal Law Board, klerika Sejjida Kalbe Sadiqa.

“Naik je nevjernik i vrijeđao je Poslanika” – izjavio je Sejjid Kalbe Jawad Naqvi, a prenosi Hindustan Times.

 

 rrr

Za huškanje na ubistvo i podstrekivanje mržnje, prema zakonu Indije slijedi od jedne do sedam godina zatvora, međutim, do sada, protiv ove šiitske organizacije i njihovih predstavnika nije podnesena nikakva krivična prijava.

Dr.Zakiru Naiku je prošle godine od strane kralja Selmana dodijeljena nagrada Kralj Fejsal i grant od 200.000$ za promoviranje islama u svijetu.

Napomena: Pomenuta organizacija i šiitski učenjaci, koji pozivaju na njegovo ubistvo su članovi ugledne dvanaestoimamijske porodice Naqvi iz Indije, članovi iste sekte šiija, koja egzistira i u Bosni i Hercegovini i koji čine većinu šiija u Iranu i Iraku.

Izvor: www.hindustantimes.com
Piše: Resul S. Mehmedović / Dialogos.ba

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

Kaba-mekka

NAUČNICI KRILI TAJNE I ČUDA OKO SVETE KABE!

Zlatna sredina planete Zemlje, prema zajednickim polozaju svijetskih jezika, mrezna (merdijani i paralele) mapa, je u svetom gradu –

Read More...
matematicka konstrukcija Kur'ana

Matematička konstrukcija Kur’ana

Islamskim ucenjacima je znacenje ajeta “Nad njim je devetnest” dugo vremena bio nepoznat. Sve dok dr. Resad Halifa 1974

Read More...
kihanje

Jeste li znali da jednim kihanjem cijela soba ostaje inficirana satima?

Jednim kihanjem cijela soba ostaje inficirana satima Ukoliko osoba kašlje ili kiše tokom zime, za to postoji razlog. Naučnici

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu