POMOZIMO PORODICI MAHALBAŠIĆ: Otac teško bolestan, majka nezaposlena, a imaju i bebu

Eldin Mahalbašić je 23-godišnjak iz sela Orašje Planje, koje se nalazi dvadesetak kilometara od Tešnja, suprug i otac, koji ima deformitet grudnog koša, zbog čega je do sada u sarajevskom Univerzitetskom…

 Eldin Mahalbašić je 23-godišnjak iz sela Orašje Planje, koje se nalazi dvadesetak kilometara od Tešnja, suprug i otac, koji ima deformitet grudnog koša, zbog čega je do sada u sarajevskom Univerzitetskom kliničkom centru imao nekoliko operacija, te je pored toga zbog infekcije rane više puta boravio u bolnici.

Eldinovo teško zdravstveno stanje dovela je ovu porodicu do toga da moraju zatražiti pomoć dobrih ljudi, s obzirom da supruga Alma ne može raditi jer se mora brinuti o 5-mjesečnoj bebi, za koju strahuje da će ostati bez oca. Prije bolesti Eldin je radio sezonske poslove u Hrvatskoj te pomažući komšijama, koji za njega imaju smao riječi hvale, zarađivao dovoljno da prežive, ali više ni to nije u mogućnosti, te trpi užasne bolove i svaki dan ide na previjanje.

Trošna kuća u kojoj žive i životni uslovi kakve imaju u njoj ne pomažu novonastaloj situaciji u kojoj se našla ova porodica.
2

Ni rodbina im nije u stanju pomoći s obzirom da su do sada i Eldinovi roditelji prodali sve što se moglo prodati kako bi spasili život svog sina.

Svi koji su u mogućnosti i žele pomoći porodici Mahalbašić, mogu odnijeti hranu, odjeću, drva, jer je zima sve bliže, ili novac u selo Orašje Planje kod Tešnja, ili novac uplatiti na tekući račun kod Sparkassebanke:

Eldin Mahalbašić, Orašje Planje bb, 74260, Tešanj
Br. računa: 199-460-60207439-12

Za uplate iz inostranstva:

SWIFT CODE: ABSBBA 22
Sparkasse DD BiH
BA39 1994 6060 2074 3912

Kontakt telefon: 060 343 98 80.

(M. Selimović/Cazin.NET)