POLICIJA STAJALA IZMEĐU BOŠNJAKA I SRBA, MEĐU KOJIMA JE BILO I ONIH SA SRBIJANSKIM TABLICAMA. (VIDEO)

POLICIJA STAJALA IZMEĐU BOŠNJAKA I SRBA, MEĐU KOJIMA JE BILO I ONIH SA SRBIJANSKIM TABLICAMA. (VIDEO)

I ovo je kod nas „normalno“. Na rubu incidenta…

ako zvaničnih izbornih rezultata još uvijek nema, u Srebrenici su proslavili pobjedu srpskog kandidata Mladena Grujičića pri tome provocirajući i psujuću Bošnjacima.
Iako je atmosfera u Srebrenici u jednom trenutku bila užarena, jake policijske snage uspjele su održati sve pod kontrolom. Sat i po nakon ponoći, Srbi i Bošnjaci koji su bili na ulicama Srebrenice, razišli su se, a većih incidenata nije bilo.

Domaćem srpskom stanovništvu ranije se pridružila i kolona automobila iz pravca Skelana. U koloni su bila tri kombija, te automobili među kojima je bilo i onih sa srbijanskim registracijama.

Kako javlja reporter Faktora, situacija u Srebrenici bila je veoma napeta i na rubu incidenta. U jednom trenutku, nakon provokacije Srba, dvije grupe su krenule jedna prema drugoj te ih je policija razdvojila. Počele su “letjeti” i flaše, ali se ubrzo situacija smirila.

U Srebrenici su se vijorile i srpske zastave, a pjevale su se i četničke pjesme. Srbi su urlikali i skandirali “Ovo je Srbija”.

Između Bošnjaka i Srba stajala je i policija. Bošnjaci su ispred izbornog štaba načelnika Općine Ćamila Durakovića te mirno čekali objavu rezultata izbora, dok nedaleko od njih, u kafiću, slavlje je uveliko trajalo, a Srbima se navodno bio pridružio i kandidat za načelnika ove općine Mladen Grujičić.

Bošnjaci su bili u strahu i kazali su da nisu sigurni kako bi Srebrenica izgledala u slučaju da pobijedi kandidat srpskih stranaka.