Pogedajte hapšenje Fikreta Osmančevića, osumljičenog za ubistvo Hazime Japić (Video)

Jučer je predat nadležnom tužilaštvu Fikret Osmančević, osumnjičeni za ubistvo Hazime Japić, koji je priznao da je počinio ubistvo za koje ga se tereti. Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog…

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su dana 11.10.2016.godine nakon niza poduzetih operativnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, identificirali i pronašli izvršioca, a radi se o licu sa inicijalima O.F. rođenom 1961, iz Gornje Koprivne općina Cazin, koji je lišen slobode, te je nakon kriminalističke obrade priznao počinjeno krivično djelo.

Također nakon pribavljene naredbe za pretresanje od općinskog suda u Cazinu izvršen je pretresa terena u neposrednoj blizini stanovanja izvršioca gdje je pronađen predmet izvršenje ovog krivičnog djela a radi se o vojno oružje automatska puška CZ cal.7,62 mm.

Predmetno lice O.F. je nakon kriminalističke obrade predato nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Bihaću uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Fikret Osmančević, prema komentarima naših čitaoca, nije bio problematična ličnost, bio je veliki borac u proteklom ratu i član Patriotske lige BiH, te je svima nejasan ovakav čin.

Na video prilogu RTV USK-a pogledajte više o ovom događaju iz Cazina.

Cazin.NET