Pijete li kafu ujutro na prazan želudac? Možda ne biste trebali…

In Zdravlje
kafaaaa-620x330

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Puno ljudi širom svijeta piju kafu odmah nakon buđenja. A svi mi volimo sunčane dane, kada se možemo družiti u vrtu ili u najbližem kafiću i piti kafu s prijateljima.

Prvo, morate znati da šoljicu crne kafe, na prazan želudac – rano ujutro, će povećati količinu solne kiseline u probavnom traktu. Pa, to znači da ako patite od gastritisa, onda ste vjerojatno osjetili ovo. Ta solna kiselina je zapravo loše za hranu u želudacu. Dakle, kada jedete nešto teško, ova kiselina može uzrokovati probavne probleme. A kada protein nije u potpunosti razgrađen , to može dovesti do drugih probavnih problema, kao što su: nadutost, upalu crijeva, iritacije i može dovesti do raka debelog crijeva.

To je razlog zašto mnogi medicinski stručnjaci upozoravaju da ne treba piti kafu ujutro, na prazan želudac – odmah nakon što se probudite. Pa, glavni razlog je zato kafa će povećati razinu kortizola, a tijelo treba dugo vremena da ga uravnotežimo. Kortizol je hormon koji kontrolira naš biološki sat i sposobnost da ostane budan.

Kao što možete vidjeti, pijenje kafe na prazan želudac, odmah nakon što se probudite može biti jako loše za vas piše portal kreativan.

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

Kaba-mekka

NAUČNICI KRILI TAJNE I ČUDA OKO SVETE KABE!

Zlatna sredina planete Zemlje, prema zajednickim polozaju svijetskih jezika, mrezna (merdijani i paralele) mapa, je u svetom gradu –

Read More...
matematicka konstrukcija Kur'ana

Matematička konstrukcija Kur’ana

Islamskim ucenjacima je znacenje ajeta “Nad njim je devetnest” dugo vremena bio nepoznat. Sve dok dr. Resad Halifa 1974

Read More...
kihanje

Jeste li znali da jednim kihanjem cijela soba ostaje inficirana satima?

Jednim kihanjem cijela soba ostaje inficirana satima Ukoliko osoba kašlje ili kiše tokom zime, za to postoji razlog. Naučnici

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu