Ovom metodom provjerite zdravlje VAŠIH unutrašnjih organa ZA SAMO jednu minutu!

Ako biste mogli otkriti stanje zdravlja vaših unutrašnjih organa besplatno, sa samo jednim alatom iz kuhinje, biste li to uradili? Sve što bi vam trebalo je kašika, plastična kjesa, vaša usta i 60 sekundi. Ova metoda za provjeravanje zdravlja vaših unutrašnjih organa je brzo, a najbolje od svega je to da je besplatno. Zajedno, vi i vaša kašika provjeravate status vašeg respiratornog sistema, metabolizma, hormona, crijeva, pa čak i vaših bubrega, i to u udobnosti vaše kuhinje.

Pa, kako to radi? Drago mi je da pitate! Prvo, istružite svoj jezik, posebno zadnji dio jezika blizu grla, sa prednjim dijelom kašike, dok ne supite dovoljno količine slina. Sljedeće, omotajte plastičnu kjesu oko kašike. Držat ćete kšiku u vrećici 60 sekundi pod svijetlom. Što je jača sijalica, bolji su rezultati. Kada prođe minuta, poželit ćete pogledati u kašiku. Ako je kašika čista, čestitamo! Najvjerovatnije ste potpuno zdrava osoba. Sada, morate biti malo hrabriji i pomirisati kašiku. Ako miriše samo na slinu, čisti ste. Ako ne, ne paničite; samo nastavite čitati.

Ako je kašika nakon što je sklonite ispod sijalice:

* Narandžasta, ovo bi moglo ukazivati na probleme sa bubrezima, kao što je hronična bubrežna bolest.
* Ljubičasta, ovo može ukazivati na visok holesterol, slabu cirkulaciju ili bronhitis.
* Bijela, onda najvjerovatnije imate respiratornu infekciju.
* Gusta žuta ili bijela, ovo može ukazivati na tiroidne probleme ili neuravnoteženost u vašim ustima.

Ako kašika smrdi, žao nam je što ćemo vas razočarati. ali vaša usta nemaju prijatan miris. Može biti i simptom većeg problema:

* Slatkasti miris može ukazivati na visok nivo šećera ili na dijabetes.
* Miris amonijaka bi mogao značiti da vaši bubrezi ne funkcioniraju kako treba i
* Drugi mirisi bi mogli ukazivati na probleme sa plućima.

Ovaj test je nevjerovatno jednostavan, pa jedino ako nemate avrziju od ribanja jezika kašikom, ne biste trebali imati ikakvih problema sa tim da probate ovaj test piše portal kreativan.