OD KAKO MI JE SVEKRVA MAKAZAMA OTKINULA PRAMEN KOSE, OD TADA MI SE PREKINULA VEZA SA SINOM…

OD KAKO MI JE SVEKRVA MAKAZAMA OTKINULA PRAMEN KOSE, OD TADA MI SE PREKINULA VEZA SA SINOM…

Svekrva joj prekinula vezu sa sinom

PITANJE:
Selam alejkum! Imam jedno pitanje koje me odnedavno muči i da vas Allah nagradi ako mi pomognete oko toga. Naime, nedavno sam se porodila i uskoro će mom sinu mjesec dana, inšallah. Dok sam bila u porodilištu, kosa mi se jako zamrsila i nikako nisam mogla da je odmrsim. Kada sam po povratku iz bolnice dojila sina, moja svekrva, koja je sada sa mnom i mužem u kući i pomaže nam, predložila je da mi pramen po pramen odmrsi kosu.
Međutim, u jednom trenutku, pošto je to bilo jako zamršeno, ona je uzela makaze i odsjekla jedan pramen dok sam ja dojila sina. Bojim se da to nije bila velika greška, da se nije nekako prekinula veza između nas, jer beba od tada samo plače i nikako ne mogu da je smirim. Možda mi se i pričinjava, ali baš se loše osjećam. Velika hvala na pomoći i odgovoru!

ODGOVOR:
Uvažena sestro, zaplitanje kose i vaša veza sa djetetom nemaju apsolutno nikakve veze. Morate biti sigurni da je to sujevjerje koje nema nikakve veze sa islamom. Na vama je da od sebe odbacite spomenute vesvese i šejtanska došaptavanja. Nastavite da živite normalnim životom, a razlog plakanja bebe tražite u nečemu što je razumno, ili nečemu što je vezano za medicinske razloge, ili u nečemu što se vezuje za urok. A Allah najbolje zna!

Elvedin Pezić, prof.

 

10 total views, 1 views today

Iznesite svoje mišljenje

comments