Ne bacajte ove kesice koje dođu uz obuću, mogu vam dobro poslužiti

Svi mi vrlo dobro znamo da kada kupimo obuću zajedno s obućom u kutiji dođu i kesice koje su ispunjene silikon dioksidom i većinom smo ih svi bacali iako nismo znali za šta nam sve mogu poslužiti. Vrijeme je da ih prestanete bacati i provjerite dalje u tekstu za šta vam sve mogu poslužiti.

Vaš telefon je oštećen vodom? Nema problema, sve što trebate uraditi je da stavite svoj telefon među pet-šest ovih vrećica i one će apsorbirati vodu iz vašeg telefona i tako osušiti vaš telefon. Zvuči nevjerovatno, zar ne?

Mnogi od nas imaju problem sa moljcima u ormaru. Sad je tome došao kraj, sve što trebate je postaviti žute ili bijele granule iz kesice u ormar i to će spriječiti širenje i pojavljivanje moljaca.

Sve žene imaju svoju kozmetiku i vole da je koriste za uljepšavanje, da biste produžili rok trajanja vaše kozmetike ubacite u kofer gdje držite kozmetiku nekoliko ovih kesica.

Ako ste sportski tip onda vjerovatno trenirate i samim tim imate ranac u kojem nosite patike, majicu itd. Ubacite nekoliko ovih kesica unutra i time ćete spriječiti vlagu a samim tim i širenje neugodnih mirisa.

Šoferšajba vam magli? I za to ima riješenja, postavite nekoliko ovih kesica ispod stakla tj. na masku vašeg automobila i one će spriječiti maglenje šajbe.

zanimljivo-danas.com