NAUČNO DOKAZANO: OVA VRSTA MEDA UBIJA SVE MOGUĆE BAKTERIJE!

Ova vrsta meda ubija sve vrste bakterija koje je ovaj naučnik ubacio u njega, čak i najotpornije bakterije.

Nema sumnje u korisna svojstva sirovog, prirodnog meda. On ima veliku seriju ljekovitih svojstva koja pomažu imuni sistem i poboljšavaju zdravlje na mnogo načina. Ipak, nedavna istraživanja u Australiji su pokazalo da je jedna određena vrsta sirovog meda može ubiti doslovno sve štetne bakterije poznate ljudima, uključujući i one najgore.

Kao što je izvijestio naučnik, ova vrsta meda može biti sigurnija i efikasnija protiv otpornih bakterija čak više i od samih antibiotika. Rezultati studije objavljeni su u European Journal of Clinical Microbiology u junu ove godine.

Ovaj sirovi med se proizvodi na Novom Zelandu, a također je poznat kao manuka ili žele grm meda. Sve prisutniji je na tržištima diljem svijeta, a njegovi proizvođači žele patentirati ovaj proizvod.

Manuka MED ubija MRSA, jednu od najpoznatijih i naj otpornijih superbakterija
Manuka med se proizvodi iz nektara Novo-Zelandskog Manuka grma, također poznat kao Leptospermum scoparium.

Prema Australijskom istraživanju, ovaj med  eliminirana svaku bakteriju. Može se koristiti i interno i trematski radi dinfekcije kože, posjekotina i uboda insekata.

‘Novi antibiotici imaju tendenciju da imaju kratak rok trajanja, te su bakterije koje napadaju brzo postale otporne. Velike farmaceutske kompanije imaju u planu napustiti proizvodnju  antibiotika zbog visokih troškova proizvodnje. Razvoj efikasne alternative mogao bi stoga spasiti mnoge živote. ‘-istakao je Dr Dee Carter, sa univerziteta u Sidneju školi za molekularnu i Microbal Biosciences.

Gdje kupiti Manuka Honey

Manuka med možete kupiti u online prodavnicama. Zbog činjenice da se pojavio lažni Manuka med, preporučljivo je tražiti onaj koji ima UMF certifikat.

kreativan.info