Najveća muslimanska organizacija u Americi nakon pobjede Trumpa: Muslimani neće napustiti SAD, niti će prihvatiti ekskluziju

Vijeće za američko-islamske odnose u SAD-u, pozvalo je novoizabranog američkog predsjednika na poštivanje prava i sloboda svih muslimana.

Najveća muslimanska organizacija u Americi nakon pobjede Trumpa: Muslimani neće napustiti SAD, niti će prihvatiti ekskluziju

Najveća muslimanska organizacija u Americi nakon pobjede Trumpa: Muslimani neće napustiti SAD, niti će prihvatiti ekskluziju SVIJET
Vijeće za američko-islamske odnose (Council on American–Islamic Relations – CAIR), najveća muslimanska organizacija u SAD-u, pozvalo je novoizabranog američkog predsjednika donalda Trumpa na poštivanje prava i sloboda svih građana, uključujući i muslimane.

Poziv je uputio Nihad Awad, izvršni direktor CAIR-a, u obraćanju za medije u Washingtonu a povodom objave rezultata američkih predsjedničkih izbora. Awad je svojeobraćanje započeo čestitanjem Trumpu na izbornoj pobjedi, te je, poželjevši mu uspjeh, kazao da “Američki muslimani neće napustiti zemlju. Ostaće tu bez obzira ko pobijedio ili izgubio izbore, i neće prihvatiti izopćenje i pokušaje da im se zapuše usta.”

“Amereički muslimani će nastaviti svoju borbu protiv diskriminicije poštujući zakon, i branit će prava i slobode svih Amerikanaca.”, rekao je Awad.

Američkim muslimanima Nihad Awad je poručio: “Sjedinjene Američke Države su i vaša zemlja i imate pravo da uživate sva prava koja imaju ostali američki gražani, kao što imatre iste obaveze.”

saff