Miralem Pjanić kupio kuću beskućniku Ajetu Mamutiju iz Sarajeva kojeg su političari ignorisali i ostavili da živi u ruševini 7 godina

In Humanost
rrr

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Miralem Pjanić kupio kuću pripadniku Armije RBiH
Miralem Pjanić kupio kuću beskućniku Ajetu Mamutiju iz Sarajeva kojeg su političari ignorisali i ostavili da živi u ruševini 7 godina
Ajet koji je sa 23 godine kao pripadnik Armije RBiH učestvovao u najtežim bitkama oko Sarajeva, dva puta ranjavan, kaže da kada drugog izlaza nema jedini je izlaz obratiti se javnosti i ispričati svoju priču. Nije krio suze i ništa nije tražio nego priliku da živi životom dostojnim čovjeka.
– Godine provodim pod vedrim nebom, bez doma, bez ikoga svog. Nemam porodicu, siroče sam i kao mladić bio sam prihvaćen jedino u ratu, među svojim saborcima. Žena me napustila još davno, otišla je s drugim. Danas radim teške fizičke poslove da bih se prehranio, ali, posla je sve manje i zbog godina i zdravstvenog stanja me odbijaju – ispričao nam je Mamuti.
Pokazao nam je svoje ratne pohvale, ponosan što je branio državu koju voli, mada je razočaran u one koji su je vodili nakon rata. Kako kaže, haram im sve bilo.
Kako prenosi portal najportal.net, jedan od bh. Zmajeva, Miralem Pjanić, konačno je udomio ovog čovjeka i pružio mu dostojan život, kojeg godinama nije vidio niti mu se nadao.
Podsjetimo, Pjanić se i ranije uvijek odazivao svim apelima i humanitarnim akcijama, te nerijetko pomagao slične slučajeve.
Kapa dole!

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu