Messenger ima novu opciju: Vaše poruke više niko neće moći čitati

In Tehnologija, Zanimljivosti
ttt

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Najpopularnija društvena mreža na svijetu Facebook testira novu opciju slanja poruka za svoj Messanger.

Ova opcija trenutno je dostupna za mali broj korisnika, aliiz Facebooka su najavili da će opcija “tajna konverzacija” biti dostupna do kraja ljeta većem broju korisnika.

Opcija “tajna konverzacija” ili “secret conversations” će korisnicima Messengera omogućiti veću sigurnost i privatnost, te se na taj način pridružiti besplatnim aplikacijama Viberu i WhatsAppu.

Messanger koristi opciju “Open Whisper System’s Signal Protocol” što znači da tajna konverzacija neće biti podrazumijevana na vašoj aplikaciji, stoga ćete je morati sami uključiti. 

Opcija će raditi na jednom telefonu, tabletu ili računaru kojeg korisnik odabere. Prilikom razmjene poruka gifovi i videosnimci neće moći biti zaštićeni.

Poput popularnog Snapchata, korisnici Messangera moći će postaviti vremensku opciju kada da se obrišu poruke. da postave tajmere posle kojeg će se poruke automatski obrisati, isto kao na Snapchatu.

Preko Messengera se dnevno razmijeni više 60 milijardi poruka.

RadioSarajevo.ba

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu