KOJU VRSTU GLAVOBOLJE MOŽETE ZANEMARITI, A KOJU NE SMIJETE

In Zdravlje, Zdravstvene metode
bol-u-glavi

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

1. Koncentrisani bol

Bol koji je skoncentrisan oko jednog oka je tipičan znak da može doći do začepljenja odn. oticanja arterije koja snabdeva mozak krvlju.

Nuspojave su povraćanje i vrtoglavica

2. Kao udar groma

Ukoliko osetite oštar, sevajući bol u glavi, to nikako nije dobar znak. Može da ukazuje na to da je došlo ili će doći do krvarenja u mozgu.

Ovaj bol se javlja odjednom i prvih par minuta su kritični!

3. Glavobolja uz zamućen vid

Ukoliko vas uz zamućen vid zadesi i glavobolja, zajedno sa otežanim govorom i gubitkom orijentacije, to je ozbiljan znak da vam preti šlog.

4. Glavobolja nakon treninga

Ovakav tip glavobolje, nastao nakon neke fizičke aktivnosti, ukazuje na mogućnost tumora ili aneurizme (začepljenja ili otoka arterije u mozgu)

5. Povreda

Ukoliko nakon udarca u glavu, osećate vrtoglavicu ili gubitak ravnoteže, moramo vam reći da je vrlo moguće da imate potres mozga!

6. Hronična migrena nakon ulaska u 50-te godine života

Ukoliko vas u srednjem dobu zadese hronične migrene, pripazite se od moguće pojave arteroskleroze u arterijama, koje su povezane sa mozgom.

7. Glavobolja koja se, tokom 24h drastično pogorša

Glavobolja koja ne prestane u roku od 24h već se, naprotiv, pogorša, može ukazivati na moždani udar. Odmah posetite lekara!

kreativan.info

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

dfasf

NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU POSLANSTVA PODUČIO POSLANIKA, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, KAKO ĆE…

PET STVARI KOJE NISTE ZNALI O MERMERU PORED VRATA KABE (FOTO) NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU

Read More...
iii

KADA MELEKI UMIRU…..SUBHANALLAH!

Kada Uzviseni Allah naredi meleku Israfilu da puhne u rog ( a Israfil je ogroman melek, njegova krila dosezu

Read More...
iii

Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Kur’an koji vi, muslimani, danas imate nije originalni Kur’an, već Osmanov. Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu