KĆERKA ABBY PRIHVATILA ISLAM, MAJKA JE NE PRIHVATA (VIDEO)

Ovaj slučaj nam veoma dobro govori sa kakvim predrasudama prema islamu žive neki ljudi. Da li je u pitanju žestoka medijska propaganda, neobrazovanost ili svjesno izvrtanje istine? Gosti ove emisije dr. Philla bile su majka i kćerka, čiji su se odnosi narušili od momenta kada je kćerka Abby prihvatila islam i odlučila da živi po propisima islama.


Majka, kako sama kaže, bi bila sretna da joj se kćerka bavi muzikom kao i ranije, te konzumira alkohol, a ne da je gleda pokrivenu, ubjeđena da će joj kćerka završiti u nekakvoj terorističkoj skupini.

Na žalost, predrasude o islamu su i dalje prisutne u USA, te se uz islam nepravedno veže terorizam. Islam je čist od svega nevaljalog, islam propagira dobročinstvo, međutim u glavama ljudi koji bi da misle onako kako oni žele i da stvaraju sliku o nekome i nečemu na osnovu njihovih predrasuda, islam i njegovi pripadnici su sami po sebi nešto loše.

Imamo pripadnika bilo koje religije, bilo koje nacije i naroda, koji su loši, čiji postupci i djela nisu u skladu sa načelima vjere, niti moralnim načelima, ali se ne može generalizovati i na osnovu malog broja pojedinaca suditi i presuditi cijelim skupinama ljudi, koji slijede određenu vjeru ili ideološki pravac.