Jeste li tokom namaza poput ovog starca?

In Islamski tekstovi
eee

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Prije nekoliko godina klanjao sam teravija- namaz pored jednog jako starog čovjeka. Primijetio sam da se bori da ustane ili da stoji na nogama (tresao se od slabosti), ali je stajao tokom cijele jacija i teravih namaza. Možda mu je neko rekao da sjedne i da se odmori, ali rekli biste mu to u njegovoj odlučnosti da svaki rekat stoji pred Allahom, s.v.t., tokom ramazana, a nije želio sjediti.

Starac me je podsjetio da je nekada mjera koliko nekoga volite trud koji ste spremni da uložite u njih. Ukoliko istinski volimo Allaha, s.v.t., zar ne bismo svi trebali da uložimo taj dodatni trud za Njega?
Da nas Allah uputi da svi uložimo trud i da ga maksimiziramo u posljednjih deset dana ovog mubarek mjeseca, i možda nam Allah oprosti naše grijehe! Kažite amin (O, Allahu, primi našu dovu) iz dubine svog srca!

 

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Abu Productive

IslamBosna.ba

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu