Imamo li pravo nakon ovoga biti pesimisti?

In Islamski tekstovi
islam-min-800x445

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Allahov Poslanik, s.a.v.s, je jasno i precizno nagovijestio: “Povest ćete rat protiv Arabljanskog poluotočja pa će vam Allah dati da ga osvojite, potom protiv Perzijanaca pa će vam Allah dati da ih pobijedite, zatim ćete povesti rat protiv Bizantinaca pa će Allah dati da i njih porazite. I na kraju ćete se boriti protiv Dedždžalla pa će vam Allah dati pobjedu i protiv njega.”
(Muslim, Ibn Madže i Ahmed – sahih)
Ovo će se desiti, u vrijeme dolaska Mehdije, nakon izdaje Vizantijaca – kršćana, koji će se pripremati za odlučujući rat s muslimanima. Prva vojska koja će stupiti u rat protiv Mehdije, bit će vojska s Arabljanskog poluotočja i to će biti Safijanijje, iz plemena Kurejš, potpomognute plemnom Kelb. Mehdija će ih pobijediti i osvojiti veliki plijen.
Ova pobjeda će otvoriti Mehdiji vrata da zaposjedne Arabljansko poluotočje i uspostavi svoju vlast na njemu.
Nakon toga, muslimani, s Mehdijem na čelu, pobijedit će i Perziju i Vizantiju!
Ovaj hadis nagovještava trijumf muslimana!
Musliman nikada ne gubi! I kada pobijedi – pobijedio je; kada neriješeno odigra – pobijedio je, pa čak i kada izgubi – pobijedio je!
Naravno pod uvjetom da slijedi Allahova naređenja i preporuke Allahovog Poslanika, s.a.v.s.
Naime, on uvijek dobija, ukoliko se nalazi na stazi koja vodi njegovom Gospodaru, kao što jasno potvrđuje Vjerovjesnik, s.a.v.s.:
– “Čudna li je stvar vjernika. Svaka njegova stvar za njega je dobro. A tako nije nikome osim vjerniku. Ako ga zadesi sreća, zahvali se, pa dobije nagradu za to, a ako ga zadesi nesreća, strpi se, pa ponovo dobije nagradu i za to.” (Muslim i Ahmed)

dr. Šefik Kurdić

islamzivot

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu