EU NEĆE MIRNO GLEDATI ERDOGANOVU ODMAZDU:’NEMA SMRTNE KAZNE, POKAZAT ĆEMO MU GRANICE’

In Evropa
erdogan ljut

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nakon gušenja vojnog pučka, za koji neki smatraju da je bio insceniran, najavio je ponovnu upotrebu smrtne kazne, rekavši kako će o tome vlada razgovarati s oporbenim strankama.

Vlasti odane predsjedniku uhitile su oko 6000 ljudi, dok je Erdogan obećao da će očistiti državna tijela od “virusa” koji je izazvao pobunu.

Erdogan okrivljuje turskoga klerika i nekadašnjeg Erdoganova saveznika koji je postao njegov suparnik, Fethullaha Gulena da “vodi paralelnu državu”, što je Gulen, koji živi u Sjedinjenimn Državama, zanijekao.

Dosadašnja uhićenja fokusirala su se na pripadnike oružanih snaga i sudaca zbog potpore pokušaju realizacije vojnog udara.

Kurz od Erdogana traži da se obveže da neće primjenjivati smrtnu kaznuEuropska unija neće mirno gledati kako se odvijaju stvari u Turskoj. Austrija će zatražiti da Europa jasno pokaže Erdoganu gdje su granice.
-EU članice trebaju turskom predsjedniku poslati oštru poruku o poštivanju vladavine zakona i pravde nakon propalog puča-, izjavio je austrijski šef diplomacije Sebastian Kurz uoči današnjeg sastanka u Bruxellesu na kojem će, kako je najavio, Austrija zatražiti da Europa jasno pokaže Erdoganu gdje su granice.

Naglasio je da mnoge članice dijele mišljenje Austrije te osudio činjenicu da je u prevratu ubijeno 265 ljudi. Od Turske je zatražio da se obveže da ‘”i dalje neće primjenjivati smrtnu kaznu”.

(index.hr/Hayat)

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

dfasf

NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU POSLANSTVA PODUČIO POSLANIKA, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, KAKO ĆE…

PET STVARI KOJE NISTE ZNALI O MERMERU PORED VRATA KABE (FOTO) NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU

Read More...
iii

KADA MELEKI UMIRU…..SUBHANALLAH!

Kada Uzviseni Allah naredi meleku Israfilu da puhne u rog ( a Israfil je ogroman melek, njegova krila dosezu

Read More...
iii

Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Kur’an koji vi, muslimani, danas imate nije originalni Kur’an, već Osmanov. Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu