Emine Erdogan: Šutnja pred Sirijom bit će sramota za ljudsku historiju kao u BiH i Ruandi

In Svijet
600_1482760432emine_erdogan

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Prva dama Republike Turske Emine Erdogan pozvala je svjetsku zajednicu da “učini nešto više od samog plakanja nad ženama i djecom u ratnom zahvaćenoj Siriji”. Suprugama svjetskih lidera uputila je pismo kojim ih je pozvala da poduzmu nešto za sirijske žene i djecu koja su bez hrane, vode i medicinske pomoći.

Supruga turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u pismu je naglasila da je u proteklih pet godina u Siriji ubijeno više od 600.000 osoba, saopćeno je predsjedničkog ureda za medije.

– Sedam miliona ljudi napustilo je svoje domove, a pet je napustilo svoju zemlju. Djeca, žene i civili ubijaju se u sukobima u kojima se koristi i hemijsko oružje. Naša srca više ne mogu podnijeti ovu bol – napisala je Erdogan, podsjetivši na “ravnodušnost međunarodnog društva” na situaciju u Siriji.

– Kada se sve ovo dešava daleko od očiju svijeta, šutnja međunarodnog društva i indiferentnost bit će sramota za ljudsku historiju, baš kao što je to bilo u Bosni i Hercegovini i Ruandi. Prepuštam kao majka, žena, i nadasve kao čovjek, ljudsku dramu u Siriji vašoj savjesti – istaknula je supruga turskog predsjednika.

Napomenula je kako je Turska ugostila tri miliona sirijskih izbjeglica koje su pobjegle od rata i konflikta.

– Mi nismo mogli mirno gledati dramu u Halepu, otvorili smo naša srca izbjeglicama… kao i svim žrtvama koje su još pod našom zaštitom. Djeca Halepa, žene i mušarce bit će naši gosti do dana kada se vrate svojim kućama. Svim srcem vjerujem da ćete doprinijeti mobilizaciji međunarodne zajednice u ovom smislu. Možemo otvoriti put izgradnje mira, sigurnosti i prosperiteta samo ako budemo djelovali zajedno. Nudim svoje iskreno prijateljstvo u svoje i ime moje zemlje, želim da 2017. godina donese mir i sreću cijelom čovječanstvu – navela je u pismu supruga predsjednika Turske.

faktor.ba

 

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

dfasf

NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU POSLANSTVA PODUČIO POSLANIKA, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, KAKO ĆE…

PET STVARI KOJE NISTE ZNALI O MERMERU PORED VRATA KABE (FOTO) NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU

Read More...
iii

KADA MELEKI UMIRU…..SUBHANALLAH!

Kada Uzviseni Allah naredi meleku Israfilu da puhne u rog ( a Israfil je ogroman melek, njegova krila dosezu

Read More...
iii

Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Kur’an koji vi, muslimani, danas imate nije originalni Kur’an, već Osmanov. Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu