DA ZNATE KOLIKO JE ČUREKOT ZDRAV, KONZUMIRALI BISTE GA SVAKI DAN

In Prirodni lijekovi
čurekot

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Naučna studija objavljena prije manje od dvije godine otkrila je kako biljkaNigella Sativa, u našem jeziku poznata pod nazivom čurekot ili crni kim, sadrži aktivne sastojke koji se uspješno bore protiv većine potencijalnih smrtonosnih virusnih infekcija, hepatitisa i HIV-a! U septembru 2013. objavljena je studija u naučnom časopisu African Journal od Traditional Complementary and Alternative Medicine u kojoj se detaljno objašnjava učinak crnog kima na pacijente oboljele od HIV-a koji su se nakon jednostavne terapije toliko oporavili da se u njihovom krvnom serumu nije mogao pronaći niti trag ove bolesti. U dijelu studije navedeno je sljedeće:

“Poznato je da Nigella Sativa ima terapeutske medicinske funkcije, no malo tko je očekivao da će se zbog učinaka crnog kima povlačiti infekcija HIV-a kod pacijenata koji uopće nisu reagirali pozitivno na sve poznate konvencionalne metode liječenja.” Antiretroviralna terapija danas se koristi diljem planete za borbu protiv HIV-a, no ona je dan-danas iznimno kontroverzna jer, vjerovali ili ne, stvara različite negativne zdravstvene efekte koji se pripisuju samom HIV-u.

Ova je terapija iznimno skupa i dugotrajna, u slučaju liječenja u ranim fazama može stvoriti mutacije virusa HIV-a koji postaju jako rezistentni na terapiju, te može stvoriti nepovratnu štetu na imunološkom sustavu bolesnika. Nažalost, liječnici rijetko pripisuju smrt pacijenata zbog ove skupocjene terapije, već krive HIV za naglo propadanje zdravlja pacijenata i njihovu nenadanu smrt.  Zaključak naučnika jeste da ekstrakt, ulje i sjemenke crnog kima djeluju protuupalno, antivirusno, pa čak liječe i HIV.

Jedan drugi istraživački institut Cancer Immuno-Biology Labaratory,nezavisno od ovih rezultata, eksperimentirajući na životinjama, također je ustanovio da čurekot usporava razvoj ćelija raka. Nezasićene punomasne kiseline, koje su sadržane u čurekotu, potrebne su kao gradivne materije za hormone tkiva. One podstiču razmjenu materija i probavu, a osim toga regulišu holesterol i omogućuju zdravu razmjenu materija. Tako su za kožu i za kosu od velike važnosti. Dosadašnja ispitivanja pokazala su da čurekot ne djeluje direktno na pojedine organe, već djeluje na kompletan organizam preko imunološkog sistema (jačanje/revitalizacija) i pročišćavajuće preko debelog crijeva, tako da je korist višestruka.

el-asr

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

Kaba-mekka

NAUČNICI KRILI TAJNE I ČUDA OKO SVETE KABE!

Zlatna sredina planete Zemlje, prema zajednickim polozaju svijetskih jezika, mrezna (merdijani i paralele) mapa, je u svetom gradu –

Read More...
matematicka konstrukcija Kur'ana

Matematička konstrukcija Kur’ana

Islamskim ucenjacima je znacenje ajeta “Nad njim je devetnest” dugo vremena bio nepoznat. Sve dok dr. Resad Halifa 1974

Read More...
kihanje

Jeste li znali da jednim kihanjem cijela soba ostaje inficirana satima?

Jednim kihanjem cijela soba ostaje inficirana satima Ukoliko osoba kašlje ili kiše tokom zime, za to postoji razlog. Naučnici

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu