Da li meleki ulaze u kuću u kojoj je upaljena televizija?

In Pitanja i odgovori
meleki_i_slike_na_televiziji

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Pitanje: M. Ž.:

Moje pitanje je slijedeće. Da li meleki ulaze u kuću u kojoj je upaljena televizija? Pošto ima hadis Poslanika s.a.v.s., gdje kaže: “Meleki ne ulaze u kuću u kojoj se nalazi slika i pas”. A znamo da je televizija mnoštvo slika i likova. A i čuo sam jednog alima da kaže: “Ugasite svoje televizore i popričajte sa svojim ženama!”

Odgovor:Spomenuti hadis se ne može izravno odnositi na tv-slike jer u vrijeme kad je izrečen nije bilo televizije niti fotografija u današnjem obliku. Ali, u svakom slučaju treba se kloniti nemoralnih scena i prizora koji se prikazuju na televiziji, jer takav ambijent pogoduje šejtanu, a udaljava meleke. Apel imama kojeg spominjete ima svoj rezon i opravdanje i treba ga podržati.

preporod

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu