Četkanje i struganje jezika može spasiti vaš život

In Zdravlje, Zdravstvene metode
pranje-jezika

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Četkanje i struganje jezika je jednako važno kao i četkanje zubi. Gornja strana jezika ima najveće utočište mirisa proizvodnju bakterija u ustima, zajedno s hranjivim tvarima. Čišćenje jezika redovito će spriječiti i kašalj.
Uzmite četkicu za zube i dodajte malo sode bikarbone i paste za zube. Prvo, četkati samo prednji dio jezika, a zatim postupno ići u sredinu i natrag (što dublje idete, učinkovitiji to će biti).

Nakon toga isperite usta nekoliko puta s vodom. Provjerite jeste li dezinficirati četkicu za zube nakon zahvata ukloniti sve bakterije.

Ovaj postupak će povećati osjetljivost okusa i da će vas zaštititi od brojnih bolesti, uključujući grla infekcije, bolesti pluća, a vi ćete imati svježeg daha piše portal kreativan.

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

dfasf

NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU POSLANSTVA PODUČIO POSLANIKA, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, KAKO ĆE…

PET STVARI KOJE NISTE ZNALI O MERMERU PORED VRATA KABE (FOTO) NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU

Read More...
iii

KADA MELEKI UMIRU…..SUBHANALLAH!

Kada Uzviseni Allah naredi meleku Israfilu da puhne u rog ( a Israfil je ogroman melek, njegova krila dosezu

Read More...
iii

Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Kur’an koji vi, muslimani, danas imate nije originalni Kur’an, već Osmanov. Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu