BUDIMO HUMANI: Apel za pomoć malenoj Ajdini Alić

„Želiš li da ti srce bude blago i da ostvariš svoje želje“? Budi milostiv prema jetimu, pomiluj ga po glavi i nahrani onim čime se ti hraniš. Srce će ti bili blago i svaka će ti se želja ispuniti“. 

Dragi moji prijatelji,humanisti krećemo u jednu po meni,najtežu akciju koju sam do sada radio zajedno sa Vama koji ste pomagali.Sa suzama u očima pišem ovaj apel,jer i sam sam roditelj,cijela ova priča jako me je potresla i duboko mi se urezala kao bol,tuga…

Dugo sam birao riječi kako da prenesem sve ono što sam vidio.Naime radi se o djevojčici rođenoj 29.06.2016. djevojčica danas ima 38. dana. Sa svojih 20. dana počela je da proživljava što nijedan čovjek ne bi nikad nikom poželio.

Sa samo 20. Ajdinini dana majka je nestala iz njenog života.Nestala je toplina majčini ruku,njenog mlijeka,zagrljaja koju svako dijete treba. Malenu Ajdinu Alić majka je napustila i ostavila je ocu i neni,ne okrenuvši se.

Dijete je ostalo bez hrane,odjeće,pelena i onog najpotrebnijeg majke.Otac sa svojom majkom nastavio se borit za Ajdinu,kako nigdje ne radi našli su se u jako teškoj situaciji. Mala Ajdina ostala je bez hrane.

Poziv jednog velikog čovjeka Mirnesa , skamenio me je kada mi je ispričao o čemu se radi. Molio me je da pomognem bebici.

Još mi odzvanja glas koji me molio: “Damire molim te pomozi beba večeras nema mlijeka niti pelena.”

Ne razmišljajući odmah sam se zaputio sa suprugom porodici koja je nastanjena u Čaklovićima kupio hranu, pelene, sredstva za higijenu bebice i nešto odjeće. Bilo je jako kasno,strepio sam i razmišljao šta me tamo čeka.

Kad sam stigao i ušao u kuću porodice Alić jedva sam izustio sellam jer mi je cijelo tijelo se grčilo i drhtalo. Ugledao sam bebicu u naručju oca Jasmina,njene okice nikad neću moći zaboravit. Primio sam je u naručje, suze su se nizale. U glavi mi je bilo milion pitanja, ali ni jedan odgovor. Držao sam je u naručju i gledao njene male rukice i nogice,njene prelijepe crne okice koje su samo tjerale mi suze niz lice.Pitao sam se kako pomoć tom malom Meleku?!

Odakle krenut, pitanja su navirala. Ajdina nema zdravstveno osiguranje, treba primit prvu vakcinu šta uradit?! Znao sam da ono hrane,pelena što sam donio nije riješenje za neki dugi vremenski period. Da bebici toliko toga treba da bi preživila.

Zato Vas molim sve dobre ljude koji ste u mogućnosti da svi zajedno pomognemo Ajdini, da bebici obezbjedimo koliko toliko pristojan život. Vjerujem u Vas da ćemo zajedno ispratit i ovaj apel kao i mnoge do sad. Ali opet kažem nikad nisam imao teži zadatak pred sobom, bolniji apel jer se radi o jednom malom nedužnom stvorenju.

 Unaprijed se zahvaljujem svim ljudima koji žele pomoć, pročitat ili podijelit ovaj apel kako bi našoj Ajdini život uljepšali! 

ZA POMOĆ AJDINI ALIĆ:

Za sve ostale informacije: 062/481-955

RAČUN ZA UPLATE U KM INTESA SAN PAOLO BANKA dd BOSNA I HERCEGOVINA OBALA KULINA BANA 9 a, 71000 SARAJEVO NA IME: Damir Džambić

SVRHA DOZNAKE : POMOĆ ZA AJDINU ALIĆ

RAČUN ZA UPLATE U KM: 1543029981518991

RAČUN ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA INTESA SANPAOLO BANKA dd BOSNA I HERCEGOVINA OBALA KULINA BANA 9 a, 71000 SARAJEVO FULL BENEFICIARY NAME: DAMIR DZAMBIC

IBAN CODE: BA39 1543029981518991

SWIFT CODE: UPBKBA22 ili SWIFT CODE: UPBKBA22XXX, zavisno iz koje zemlje šaljete.

Izvor: Radioinat.ba

18 total views, 1 views today

Iznesite svoje mišljenje

comments