Bošnjaci zgroženi: Pogledajte s kim se druži novi načelnik Srebrenice

Bošnjaci zgroženi: Pogledajte s kim se druži novi načelnik Srebrenice

USLJEDILE VEĆ REAKCIJE NA OVAKVO PONAŠANJE NAČELNIKA SREBRENICE

Na društvenim mrežama pojavila se zajednička fotografija novoizabranog načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujčića i Ljiljane Bulatović, koja je napisala knjigu o Ratku Mladiću, kojem se u Haškom tribunalu sudi za ratne zločine i genocid u Srebrenici.

Zbog te fotografije reagirali su brojni građani Srebrenice, prije svih dosadašnji načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković i predsjednica Udruženja “Srebreničke majke” Hatidža Mehmedović. Njih dvoje su ogorčeni s kim se “druži Grujičić”.

Duraković je kazao da je to poruka “da će se uskoro, sada i zvanično slaviti i veličati ratni zločinci”.

“Davno sam to rekao, još kada sam vidio Karadžića na njegovom profilu, a nakon toga i njegovo paradiranje sa Šešeljom. Zna se o kakvoj ličnosti i političkoj nezrelosti se radi, a fotografija govori više od riječi”, poručio je Duraković.

Mehmedović je mišljenja da je međunarodna zajednica kriva što dozvoljava da se ratni zločinci veličaju.

“Nama treba da bude jasno ko stoji iza ovih dešavanja, od devedesetih pa do danas. Oni koji govore o ljudskim pravima, a najviše ih krše i to sad nije skriveno, nego je očigledno, a to radi međunarodna zajednica. Druga strana javno veliča fašizam, a mi moramo to prihvatiti, jer nam tamo neki tako poručuju, mi ne smijemo buniti se, niti reći neku riječ koja ne odgovara našim ‘bjelosvjetskim prijateljima’”, rekla je Mehmedović.

 

 

 

novi.ba