BEBA HEROJ: Preživjela 16 sati zakopana ispod ruševina! (VIDEO)

In Islamski tekstovi
ppp

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Dvomesečna beba iz Sirije preživela je čak 16 sati ispod tone betona koji se srušio na nju i njenu porodicu tokom dramatičnog bombardovanja Alepa.

Neverovatna scena spasavanja devojčice zabeležena je kamerom, nakon čega je video objavljen na Tviteru, a odatle je za samo nekoliko minuta obišao svet. Snimak, koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim prikazuje nekoliko muškaraca koji su čuli bebin plač ispod betonskog zida, a onda svom snagom počeli da sklanjaju ogromne komade maltera, armature i drugog materijala.

 

Tokom kopanja vrisak malenog bića postajao je sve jači, ali u jednim momentima i isprekidan, zbog čega su pomislili da nesrećno dete neće izdržati dok stignu do njega, piše Kurir.

Kada su ugledali kako se glavica pojavljuje ispred njih, muškarci su zaplakali, a zatim su lagano počeli da sklanjaju beton kako je ne bi povredili. Kada ju je jedan od njih izvukao na svi u glas su povikali “Ovo je čuda života” i “Bog je veliki”, a devojčica koja nije prestajala da plače, lagano se umirila, čak se u jednom trenutku i osmehnula svojim spasiocima.

 

– Nakon 16 sati rada u užasno teškim uslovima, pripadnici civilne odbrane u jugositočnom delu Alepa, Ansariju su uspeli da spasu bebu od jedva dva meseca. Nakon toga, pronašli su i bebinu majku koja je takođe bila zatrpana, ali je prošla s manjim povredama – piše ispod video zapisa.

Inače, spasavanje se odvijalo u delu Alepa koji drže sirijski pobunjenici, dok su među spasiocima bili pripadnici takozvane organizacije Civilna odbrana Alepa. Režimske snage svakodnevno bombarduju taj nekada najlepši sirijski grad, a do sada je ubijeno više hiljada njegovih stanovnika. Zapadni deo Alepa drže snage predsednika Bašara al Asada.

Pogledajte video:

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

ttt

Šta je taj dan, Jevrej Abdullah ibn Selam, vidio i čuo?

Vidio je nešto, čime nas Allah nije počastio, ali ono što je čuo, došlo je do nas, kako bi

Read More...
fff

Jesam li i ja lopov?

Jedan Sudanac je studirao u Irskoj. Nakon završetka studija i povratka u Sudan napisao je svoje utiske o boravku

Read More...
rrr

Jadikovanje … ta loša navika

Jedan moj prijatelj se suočavao sa ozbiljnim pritiskom života u žiži javnosti. Želio je da bude anoniman, nepoznat svijetu. Neprestano su

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu