BEBA HEROJ: Preživjela 16 sati zakopana ispod ruševina! (VIDEO)

Dvomesečna beba iz Sirije preživela je čak 16 sati ispod tone betona koji se srušio na nju i njenu porodicu tokom dramatičnog bombardovanja Alepa.

Neverovatna scena spasavanja devojčice zabeležena je kamerom, nakon čega je video objavljen na Tviteru, a odatle je za samo nekoliko minuta obišao svet. Snimak, koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim prikazuje nekoliko muškaraca koji su čuli bebin plač ispod betonskog zida, a onda svom snagom počeli da sklanjaju ogromne komade maltera, armature i drugog materijala.

 

Tokom kopanja vrisak malenog bića postajao je sve jači, ali u jednim momentima i isprekidan, zbog čega su pomislili da nesrećno dete neće izdržati dok stignu do njega, piše Kurir.

Kada su ugledali kako se glavica pojavljuje ispred njih, muškarci su zaplakali, a zatim su lagano počeli da sklanjaju beton kako je ne bi povredili. Kada ju je jedan od njih izvukao na svi u glas su povikali “Ovo je čuda života” i “Bog je veliki”, a devojčica koja nije prestajala da plače, lagano se umirila, čak se u jednom trenutku i osmehnula svojim spasiocima.

 

– Nakon 16 sati rada u užasno teškim uslovima, pripadnici civilne odbrane u jugositočnom delu Alepa, Ansariju su uspeli da spasu bebu od jedva dva meseca. Nakon toga, pronašli su i bebinu majku koja je takođe bila zatrpana, ali je prošla s manjim povredama – piše ispod video zapisa.

Inače, spasavanje se odvijalo u delu Alepa koji drže sirijski pobunjenici, dok su među spasiocima bili pripadnici takozvane organizacije Civilna odbrana Alepa. Režimske snage svakodnevno bombarduju taj nekada najlepši sirijski grad, a do sada je ubijeno više hiljada njegovih stanovnika. Zapadni deo Alepa drže snage predsednika Bašara al Asada.

Pogledajte video:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/muhibapezic/videos/1807916606120815/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]