Ajeti i sure iz Kur’ana koji čuvaju od nevolja, tuge i brige

In Islamski tekstovi
Kur'an

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Ako to budu činili, Allah, dž.š., sačuvat će ih od šejtanskih napada koji opsjedaju mnoge muslimane zbog toga što oni vrlo malo spominju Allaha, dž.š.

One koji budu spominjali Allaha, dž.š., ujutro i navečer učeći ove ajete Allah, dž.š., sačuvat će raznih nesreća i nedaća, pogubnih grijeha, raznih briga, tuge i problema.

Treba redovno učiti suru El‐Fatiha i prvih pet ajeta sure El‐Bekara:
“Elif, Lam, Mim, Ova Knjiga u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali; onima koji u nevidljivi svijet budu vjerovali i molitvu obavljali i udjeljivali dio onoga što im Mi budemo davali; i onima koji budu vjerovali u ono što se objavljuje tebi i u ono što je objavljeno prije tebe, i onima koji u onaj svijet budu čvrsto vjerovali. Njima će Gospodar njihov na Pravi put ukazati i oni će ono što žele ostvariti.”

Treba se učiti i Ajetu-l‐Kursiju, posljednja dva ajeta sure El‐Bekara, sure El‐Ihlas, El‐Felek, i En‐Nas, po tri puta.

Onog ko bude ovo činio Allah, dž.š., sačuvat će i u tajnosti i u javnosti, sačuvat će mu iman, džini mu neće moći prići, i neće ga pogađati nevolje.

Autor: dr. Aid el-Karni

Za Akos.ba priredio: Nedim Botić

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

dfasf

NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU POSLANSTVA PODUČIO POSLANIKA, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, KAKO ĆE…

PET STVARI KOJE NISTE ZNALI O MERMERU PORED VRATA KABE (FOTO) NA OVOM MJESTU JE DŽIBRIL, ALEJHIS-SELAM, NA POČETKU

Read More...
iii

KADA MELEKI UMIRU…..SUBHANALLAH!

Kada Uzviseni Allah naredi meleku Israfilu da puhne u rog ( a Israfil je ogroman melek, njegova krila dosezu

Read More...
iii

Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Kur’an koji vi, muslimani, danas imate nije originalni Kur’an, već Osmanov. Jedan od najčešćih mitova u vezi Časnog Kur’ana

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu