AJDIN HASANIĆ: ABDEST KOJI SPAŠAVA

In Islamski tekstovi
ajdin hasanić

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Prođe nekoliko dana od objavljivanja našeg najnovijeg filma. Kao i uvijek, Bog daje, pa se potrefi da i osoba koja je usmrtila djevojke kojima je film posvećen, biva deportovan u BiH.
Dođoh prekjučer u Sarajevo. Hladno jarane, minusi okovali, trotoari prljavi, stanovi nezagrijani, ali lica u gradu Sarajevu su vazda topla i gostoprimljiva, pa tako ponekad i zaboravim na hladnoću i snijeg.
U Sarajevo sam došao povodom svojih nekih ličnih obaveza, ali i zbog gostovanja na televizijama koje su me pozvale – N1 Bosna i Hercegovina, BHT 1, AlfaTV, Tv Pink BH..

Prvi dan u Sarajevu mi prođe dosta urnebesno. Odmah nakon gostovanja na N1 televiziji, obuze me groznica, i prvi znakovi da sam fasovao gripu su se počeli uveliko manifestovati na meni.
Brže-bolje uganjah taksi koji me odveze do stana. U prodavnici kupih voća, đumbira i luka, za koje sam se nadao da će pomoći dobrim bakterijama da se izbore sa lošim u mome tijelu. Ali jok. Groznica sve više i više trese, a nemoć me obuzima uveliko.
Apetit jednak nuli. Taj dan, jedna banana mi je bila i doručak i ručak i večera.
Legoh u svoj krevet, nabacah na sebe deka i jorgana što sam imao u stanu kako bih se ugrijao, ali osjetih da ne pomaže..
11. je sati, a ja u 16:00 se moram pojaviti na BHT1. Kako ću, sam sebi izgledam kao da me je poplava izbacila. Shrek – jedan kroz jedan.

Sjetih se da mi je babo nekad spominjao kako je abdest lijek.
Šejtan već djeluje – “ma kakav lijek, đeš’ se sad hladnom vodom umivat’, lezi đe jesi, sad će tebe proći..”, ali me nije uspio obrlatiti ovaj put. Nekako uspijevam došepati do kupatila, uzeti kakav-takav abdest, i klanjati ikindijski farz. Ljudi dragi, istinu vam govorim, nemoć je nestala prije predavanja selama i završetka molitve. Nevjerovatno!
Danas se već osjećam sjajno, bez ikakvih znakova na sebi da sam uopšte i bolovao! Uspješno obavio dva gostovanja – na AlfaTv i PinkBiH. Bogu hvala.
Stoga, dragi moji, ako vas muče groznica, nemoć ili temperatura, abdestiti se, jer potiranje krajeva tijela hladnom vodom stimuliše cirkulaciju krvi te refresh-uje vaše tijelo i čini ga jačim, i klanjati barem 2 rekata. Recept – kako za zdravlje, tako i za uspjeh.

Svako dobro, dobri narode. Voli vas vaš Ajdin!

Autor: Ajdin Hasanić

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala putem-islama.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal putem-islama.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.

Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Možda želite pročitati i ovo!

Kaba-mekka

NAUČNICI KRILI TAJNE I ČUDA OKO SVETE KABE!

Zlatna sredina planete Zemlje, prema zajednickim polozaju svijetskih jezika, mrezna (merdijani i paralele) mapa, je u svetom gradu –

Read More...
matematicka konstrukcija Kur'ana

Matematička konstrukcija Kur’ana

Islamskim ucenjacima je znacenje ajeta “Nad njim je devetnest” dugo vremena bio nepoznat. Sve dok dr. Resad Halifa 1974

Read More...
kihanje

Jeste li znali da jednim kihanjem cijela soba ostaje inficirana satima?

Jednim kihanjem cijela soba ostaje inficirana satima Ukoliko osoba kašlje ili kiše tokom zime, za to postoji razlog. Naučnici

Read More...
Test

Mobile Sliding Menu