AJDIN HASANIĆ: ABDEST KOJI SPAŠAVA

Prođe nekoliko dana od objavljivanja našeg najnovijeg filma. Kao i uvijek, Bog daje, pa se potrefi da i osoba koja je usmrtila djevojke kojima je film posvećen, biva deportovan u BiH.
Dođoh prekjučer u Sarajevo. Hladno jarane, minusi okovali, trotoari prljavi, stanovi nezagrijani, ali lica u gradu Sarajevu su vazda topla i gostoprimljiva, pa tako ponekad i zaboravim na hladnoću i snijeg.
U Sarajevo sam došao povodom svojih nekih ličnih obaveza, ali i zbog gostovanja na televizijama koje su me pozvale – N1 Bosna i Hercegovina, BHT 1, AlfaTV, Tv Pink BH..

Prvi dan u Sarajevu mi prođe dosta urnebesno. Odmah nakon gostovanja na N1 televiziji, obuze me groznica, i prvi znakovi da sam fasovao gripu su se počeli uveliko manifestovati na meni.
Brže-bolje uganjah taksi koji me odveze do stana. U prodavnici kupih voća, đumbira i luka, za koje sam se nadao da će pomoći dobrim bakterijama da se izbore sa lošim u mome tijelu. Ali jok. Groznica sve više i više trese, a nemoć me obuzima uveliko.
Apetit jednak nuli. Taj dan, jedna banana mi je bila i doručak i ručak i večera.
Legoh u svoj krevet, nabacah na sebe deka i jorgana što sam imao u stanu kako bih se ugrijao, ali osjetih da ne pomaže..
11. je sati, a ja u 16:00 se moram pojaviti na BHT1. Kako ću, sam sebi izgledam kao da me je poplava izbacila. Shrek – jedan kroz jedan.

Sjetih se da mi je babo nekad spominjao kako je abdest lijek.
Šejtan već djeluje – “ma kakav lijek, đeš’ se sad hladnom vodom umivat’, lezi đe jesi, sad će tebe proći..”, ali me nije uspio obrlatiti ovaj put. Nekako uspijevam došepati do kupatila, uzeti kakav-takav abdest, i klanjati ikindijski farz. Ljudi dragi, istinu vam govorim, nemoć je nestala prije predavanja selama i završetka molitve. Nevjerovatno!
Danas se već osjećam sjajno, bez ikakvih znakova na sebi da sam uopšte i bolovao! Uspješno obavio dva gostovanja – na AlfaTv i PinkBiH. Bogu hvala.
Stoga, dragi moji, ako vas muče groznica, nemoć ili temperatura, abdestiti se, jer potiranje krajeva tijela hladnom vodom stimuliše cirkulaciju krvi te refresh-uje vaše tijelo i čini ga jačim, i klanjati barem 2 rekata. Recept – kako za zdravlje, tako i za uspjeh.

Svako dobro, dobri narode. Voli vas vaš Ajdin!

Autor: Ajdin Hasanić